13.1.13

Color of the year 2013Jaarlijks bepaalt Pantone de trends op het gebied van kleur. Inmiddels wel bekend,dat de kleurenspecialist de nieuwe trend voor het komende jaar bekend maakte: Emerald. Deze smaragdgroene kleur is uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2013!
De kleur van het jaar 2012, de mandarijn-rode kleur Tangerine Tango, maakt nu plaats voor een levendige kleur groen. De kleur 17-5641 Emerald staat symbool voor welzijn, evenwicht en harmonie. Smaragdgroen wordt vaak geassocieerd met kostbare edelstenen en straalt daarom luxe uit. “De kleur is sinds de oudheid de tint van schoonheid en nieuw leven,” zegt Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Instituut. “Ook is het de kleur van groei, vernieuwing en voorspoed.”
Volgens Pantone creëer je een echt thuisgevoel met smaragdgroene kleuraccenten in huis. De juweelachtige kleur in je interieur geeft een gevoel van luxe. Ook mooi in de kinderkamer. Verf bijvoorbeeld één muur in de kinderkamer in de kleur Emerald en vul de rest aan met mooie decoratie.

Pantone heeft op pinterest een lookbook Emerald, dat erg leuk is om te bekijken.
En wil je alvast in de groene mood komen, dan is hier een leuke maskingtape in de nieuwe kleur. 
Dit kussen van HK Living staat leuk op het kinderbed of bv in een oude schommelstoel op de babykamer. En voor de grote kids dit Iphone 5 case.
Altijd fijn om te hebben (ook handig voor drukke moms) notitieboekje van moleskine
MT-Masking Tape Masking Tape stripe green, diagonale streep groen/ witHK-living Sierkussen GESPOT in 101-woonideeen 1-12 uithangbord met tekst groen65273