10.4.13

DIY vloerkussen
Hallo, Ik ben Evi, eigenaresse van Snubbelbubbel, shop vol leuks en creativiteit en ben enkele weken geleden door Kidsroomzuid uitgenodigd om een guestblog over DIY te schrijven. Een hele dag heb ik lopen jubelen! Ideeën genoeg, ideeën te over eigenlijk. Waar zou ik beginnen, en toen, toen wist ik het, want die avond vroeg Jef me of ik ook voor hem een knuffelkussen wou maken, zo ééntje zoals zus (zie hier de post over het meisjeskussen) , maar dan voor een jongen en met lichtblauw, want dat is zijn nieuwe lievelingskleur.
Vorig jaar, toen Jef en Lily rotsvast overtuigd waren dat ze een kamer en een stapelbed zouden delen ontstond er een hele discussie over het gemeenschappelijke thema en het kleurenpallet. Jef wilde toen nog oranje en groen, Lily roos en paars. Nu is Jef erg begripvol als het op roos en paars aankomt, maar hun kamer? Neen, dat zag hij niet zitten.
We stapten naar de verfwinkel waar beiden staaltjes mochten kiezen en jawel oranje en ijsbergblauw waren de uiteindelijke favorieten. Lily wilde al langer de schuifjeskasten van mama en papa, maar ze moesten en zouden geschilderd worden en zo geschiedde: zwarte ikeakasten kregen een ijsbergblauw kleurtje. Jef wilde dolgraag een ondergaande zon in oranje en wilde dieren, Lily wilde bosdieren en een eekhoornlamp. Zo, ook het thema was nu een feit: dieren! Oh ja, en er moest ook een klein bureautje op de kamer en zo’n vintage krukje van op zolder en een groot kussen om boeken te lezen en er zouden vriendjes moeten kunnen blijven slapen en dan mama, en dan, dan zouden we toch ook graag nog wat plaats overhouden om te spelen… Een hele boterham voor een kamer van 4 op 3, maar het is gelukt.
 

Lily heeft haar kast met een vleugje nostalgie, leuke opbergdozen van Froy&Dind samen met de muurstickers van Love Mae en een coole eekhoornlamp.
 
 
Jef heeft zijn leeshoekje, een bureautje, een kast met daarboven een ondergaande zon en wilde dieren, véél wilde dieren. Alleen, dat kleine knuffelkussen ontbrak nog! “Liefst één met een dino op en oh ja, mama, mag het een beetje fluo zijn?” En zo werd een nieuwe DIY geboren! Hier zie je hoe je hem maakt....


Vloerkussen dino
Benodigdheden
- groot vloerkussen (70 x 70 cm)
- lichtblauwe stof (ijsberg) (160 lengte x 78 cm breedte)
- vichystof oranje (65 x 50 cm)
- naaimachine
- strijkijzer
- speldjes
- meetlint of lat
- Vliesofix
Aan de slag
- Teken een grote dino op millimeter – of patroonpapier. Leuke afbeeldingen van dino’s vind je op het net. Vergroot ze zelf of laat ze vergroten in een kopieerwinkel. Knip de dino uit en teken hem over op de papieren zijde van de Vliesofix. Strijk vast volgens de gebruiksaanwijzing die bij de Vliesofix geleverd wordt op de verkeerde zijde van de oranje vichystof. Knip de dino nu uit de stof. Verwijder de papieren zijde en bevestig de applicatie met behulp van het strijkijzer op de blauwe stof. Doe dit op de bovenste helft van de lap en hou hierbij rekening met de flap die nog moet omgeplooid worden.
Tip: Vouw je stof al tot een vierkant. Je start met een rechthoek. De twintig centimeter stof die je overhebt nadat je een vierkant hebt gemaakt, is de flap van de kussenhoes.
- Je dino is nu wasproof op de stof bevestigd. Zelf geef ik er echter de voorkeur aan om hem vast te stikken of te naaien met de festonsteek. Zo blijft hij langer mooi!

- Vouw je stof nu helemaal open en strijk ze mooi glad.
- Hoe bekom je een mooie omslag? Meet boven – en onderaan (lengte) over de volledige breedte van de stof 1,5 cm af, vouw die om en strijk ze vast. Vouw opnieuw 1,5 cm van de stof om. Je hebt nu twee mooie boorden die je vastzet met een stiksteek.
- Strijk de lap stof opnieuw mooi glad en leg hem plat voor je. De dino pronkt aan de bovenzijde. De onderkant wordt de achterzijde van je kussen.
- Plooi nu de flap naar achter en zet deze vast met speldjes.
- Vouw je lap tot een vierkant met de rechte zijden op elkaar en speld vast.
- Stik nu de zijkanten op voetbreedte. Gebruik een stiksteek.
- Draai de kussenhoes nu om. 
 
Volgende keer: Pastel meets Fluo!! So stay Tuned! Dan maken we in 1 uur een leuk kussen...

visit Snubbelbubbel here >>>>
 
 
 

1 opmerking: