27.9.14

RECTIFICATIE OVER HET BANDIT SHIRTAfgelopen vrijdag posten we een super Shop-The-Look, door jullie gewaardeerd..met oa het Bandit shirt.  Dit shirt hebben we een tijdje geleden zelf ontworpen en is door Silky Label gemaakt en aangeboden.Tuurlijk is er in het ontwerpproces overleg geweest met Silky Label over wat wel en niet technisch kan. En zijn er door Silky Label nog andere suggesties  aangedragen, die wij hebben afgewezen. Ja, we hebben het shirtje (met een waarde van een heuse 15 euro) ontvangen van Silky Label. en hebben,zoals we dat vaker doen met items die we in overleg ontvangen, een blogpost gemaakt.

wvb het ontwerp wekt Silky Label de indruk dat we dat samen ontworpen hebben. In de shop met veel roze en blauw en opdrukjes van kindernamen en ijsjes en autootjes...bedacht KRZ een totaal ander ontwerp. Een statement shirt in wit met zwart. De zwarte folie was zelfs niet in de shop...ook dit is door KRZ aangedragen.

KRZ heeft:
* De naam
* het lettertype
* de positionering van de letters
* de kleuren

bedacht.

"Dat jij deze opdruk hebt aangedragen, betekende voor mij niet per definitie dat het een ontwerp is dat door jullie bedacht is" zijn de letterlijke woorden van Silky Label.....

Snap jij het nog????

Na de blogpost van afgelopen vrijdag kom ik er achter dat Silky Label een foto van mijn blog heeft afgehaald...van mijn kind! ..en dit naar duizenden privemailadressen heeft gestuurd...Jullie begrijpen al dat dat ongehoord is en op zijn zachts gezegd behoorlijk vervelend. Hier is geen toestemming voor gevraagd! De foto van blog KRZ is zonder toestemming gebruikt in een nieuwsbrief van Silky Label.

Met hierin nog meer tekst over een samenwerking tussen Silky Label en Kidsroomzuid.

Voor jullie voor de duidelijkheid.  Er is geen samenwerking van KRZ met Silky Label.

Daarnaast is er nog een foto van de KRZ blog afgehaald en op de website van Silky Label geplaatst. Ook dit is zonder toestemming gebeurd. Inmiddels heb ik Silky Label dringend verzocht deze foto en bijbehorende tekst te verwijderen.

Maar het mooiste komt nog: Silky Label publiceert afgelopen vrijdag op hun Facebookpagina dat het Bandit shirt binnenkort verkrijgbaar is in de shop en dat het nu al via mail te bestellen is.

Silky Label denkt het ontwerp van KRZ te kunnen gaan verkopen! Wederom zonder toestemming! Voor de duidelijkheid...aan het Bandit shirt verdienen wij geen cent! Van elk tot op heden verkocht Bandit shirt is door KRZ niets verdiend.

Dat er nav de blogpost van afgelopen weken door jullie het Bandit shirt als leuk is ervaren en een aantal van mijn lieve volgers het ook besteld hebben....Heb er veel plezier van! Het is ook een leuk shirt, waar wij nog steeds enorm achter staan. En als op basis van de aandacht die KRZ gegenereerd heeft, er aan aantal shirts zijn besteld - waar wij dus geen cent aan verdiend hebben-  dat was alleen maar leuk, en dat gunden we de webshop ook nog..

Maar dat er nu achter onze rug, en nog erger over onze rug ons ontwerp voor commerciƫle doeleinden gebruikt wordt...gaat ons echt een brug te ver!

Dat Silky Label buiten ons om het Bandit shirt in de webshop wil gaan aanbieden is voor ons een No Go! Ik heb Silky Label al schriftelijk gemeld dat KRZ geen toestemming geeft het ontwerp voor commerciƫle doeleinden te gebruiken. En het shirt niet mag aanbieden in de printstudio c.q. webshop of op andere manieren.

Ik zal jullie verder op de hoogte houden. Maar vond het voor nu alvast belangrijk om deze suggestie van samenwerking tussen KRZ en Silky Label te rectificeren. Die is er nl niet.


dit BANDIT ontwerp van KRZ is niet bedoeld voor commerciele doeleinden!! Het shirt mag dan ook niet aangeboden worden door Silky Label in de printstudio. In tegenstelling tot wat in de nieuwsbrief gesuggereerd is..met overigens een foto geplukt van KRZ blog, zonder toestemming, is er GEEN samenwerking tussen Silky Label en Kidsroomzuid. KRZ is zeer verrast en geschokt dat zonder weten van, zonder instemming van KRZ, zonder overeenkomst dit shirt aangeboden wordt!!

1 opmerking:

  1. Lekker irritant!
    Een paar jaar geleden heb ik zoveel shirtjes ontworpen bij 'regenboogbabies' en 'goede bui kinderen' ;) Deze zijn er allebei mee gestopt. Zo jammer! Mis ze nog steeds.
    Marjon

    BeantwoordenVerwijderen