22.4.13

DIY Pastel meets FluoBy Evi - Snubbelbubbel

Vorige keer hebben we een vloerkussen gemaakt, om het compleet te maken hebben we nu de DIY patsel meets Fluo en laat ik zien hoe eenvoudig je dit leuke kussen (erbij) kunt maken. Enjoy it!
 
Benodigdheden

- 2 leuke lapjes stof van 52 x 24 cm
- flockfolie
- strijkijzer
- speldjes
- naaimachine
- vulling
- naald

Aan de slag dan maar. Teken een leuke dino op de matte zijde van de flockfolie. Ben je geen tekentalent, download dan een afbeelding, knip deze uit en je hebt meteen een patroon. Knip de dino uit. Hou er rekening mee dat je op de matte zijde van de flockfolie tekent en je afbeelding straks dus in spiegelbeeld zal verschijnen. Leg de uitgeknipte dino op de gewenste plaats en strijk vast. Volg hierbij de instructies die bij de flockfolie zitten. Laat de folie nu afkoelen en verwijder de blinkende folie. Ik koos ervoor om de dino rechts, een tiental centimeter van de rand aan te brengen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een kant-en-klare strijkapplicatie gebruiken zoals ik gedaan heb bij het kussentje voor dochterlief. Meer strijkapplicaties vind je hier, zoals de leuke Mr Moustache!

Nu neem je de twee lapjes stof. Leg ze met de rechte (goede) zijde op elkaar en speld ze vast. Laat een tiental centimeter tussen elk speldje. Stik de twee lappen op elkaar en voorzie een naadwaarde van 1 centimeter. Naadwaardes staan aangeduid op de naaimachine. Vind je het moeilijk om het streepje van de naadwaarde te volgen, stik dan op voetbreedte. Zorg er dan voor dat de rechterkant van de stof gelijk ligt met de rechterkant van de naaivoet. Voorzie onderaan een opening van 7 centimeter. Deze heb je nodig om je kussentje nadien om te draaien.

Voor je het kussentje omdraait, knip je de hoekjes schuin af. Zo krijg je na het omdraaien een mooie rechte hoek aangezien het teveel aan naad dan niet langer in de weg zit. Draai het kussen om en vul het met polyester speelgoedvulling. Naai nu de opening onderaan met de hand dicht. Hiervoor gebruik je een stiksteek.

Zo, je kussentje is klaar!

Laat je liever een kussentje op maat ontwerpen en maken? Dat kan ook, natuurlijk. Snubbelbubbel helpt je hier maar al te graag mee. Ideetjes nodig? Neem hier een kijkje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten