8.7.14

SS15 De kleine Fabriek Deel 1

Zondag bezochten we De Kleine Fabriek! We hebben de hele dag gestruind, gesproken, gespot, foto's gemaakt & genoten. Via Facebook liet ik jullie gedurende dag al een sneak peek zien. Leuk om te zien hoe jullie meelazen, liken & op zijn tijd comment gaven.

Tijd voor een echt verslag met vandaag Deel 1. Je begrijpt dat alles wat we gezien hebben niet in 1 blogpost past....maar dat vinden wij helemaal niet erg.

Het was echt een super dag. Inspirerend, boeiend, gezellig en eigenlijk ook wel relaxed. Hoe vaak kun je een hele dag doorbrengen tussen mooie fashion en andere items. En zo leuk om al die creatieve en ondernemende mensen achter de Labels te ontmoeten. We hebben nieuwe merken ontdekt, maar natuurlijk ook de bestaande merken bezocht. Zomer 2015 lijkt nog ver weg, maar het wordt een fleurig & uitbundig seizoen.

De eerste stand waar we bijna letterlijk tegen aanliepen bleek zo'n pareltje te zijn. Een nieuw Label, van een Amsterdams duo met kid -Hallo inspiratie-  wat resulteert in een eerste collectie rompertjes met subtiele printjes en (bijpassende) sokjes. We vonden de kleuren erg mooi. Niet fel, niet zoet..precies goed. Love die gele kleur en golden tekst. Maar ook het Amsterdamse grachtenpand, hun hond en kat, de auto van haar vader waren directe inspiratie voor de verfijnde opdrukken. Meet: Maed for mini...


Een  Deens merk met grappige accenten, een sprookjesachtige touch en een verfijnde uitstraling. De Zomercollectie van Knast by Krutter laat veel kleur zien, afwisselend fel, dan weer pastel en zelfs een portie Neon. Gecombineerd met de poezenprint vinden we het een prachtig stilistisch jurkje. Veel bolletjes-prints. Iets dat we vaker tegenkwamen...zien we een trend!?  En af en toe een glitter. Nog zo'n trend! De overall vliegtuig-van-papier print op de romper trok meteen onze aandacht. Een waanzinnig mooie collectie, wat ons betreft. Benieuwd in welke winkels we dit volgend jaar kunnen shoppen!


..Omdat je nooit te jong bent om een Levi's te dragen. An instant & forever LOVE. Het was in elk geval mijn eerste merk-spijkerbroek.


Moscow, subtiele kleuren, verfijnde prints, mooie snit, prachtige stoffen. Blauw, zacht beige, pastels
Moscow is een merk van Nederlandse bodem. Kenmerkend voor Moscow is de hoogwaardige kwaliteit van de stoffen. Er wordt veel gewerkt met cashmere, pure wol, bamboo en hoogwaardig katoen, hierdoor heeft Moscow een hoog draagcomfort. Moscow maakt luxe kwaliteitsstukken krachtig door de eenvoud.Vergrijsde kleuren, pastel tinten en afgewassen kwaliteiten staan centraal in de collecties, hierdoor zijn de collecties altijd goed met elkaar te combineren.



Noeser: een Unisex Label voor de allerkleintjes en een leuk gesprek met de ontwerper en eigenaar. In deze collectie nog meer items die unisex zijn - ook een woord dat we veel gehoord hebben deze dag - Trend? - De kleuren zijn meer ingetogen en geïnspireerd op de natuur en ook hier dieren & fauna prints. De kleding, wrappers & slaapzakken worden gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Fijn te horen dat steeds meer Labels  gebruikmaken van biologisch katoen. Nog steeds te weinig, als je het ons vraagt..maar zie ik een trend? Ik hoop het niet..ik hoop dat het een blijvende mentaliteitsverandering is. Bij Noeser zit je wat dat betreft in elk geval goed.


Schoenen! Ze maken toch nog altijd de outfit. We vonden het aanbod aan mooie schoenen op de Kleine Fabriek opvallend laag. Met een grote uitzondering: De Vries Kinderschoenen, maar daar later meer over. Toch hebben we zeker nog een aantal leuke items gevonden. De schoentjes van Easy Peasy deelden we zondag en kreeg van jullie heel wat Likes. Maar ook enkele opmerkingen over de moustache print, die toch wel over zijn hoogtepunt is. Zijn wij het roerig mee eens, al vinden we ze toch leuk matchen op deze booties.  De laarsjes van Bergstein blijven leuk en er stonden al een aantal nieuwe kleuren klaar voor zomer 2015. En ook de Duukies -ken je ze al? We schreven onlangs al over de waterschoentjes 2.0- verschijnt volgend jaar met een wel hele coole print.


De jungle invloeden blijven voorlopig nog in een modebeeld. Kevers, slangen, neushoorns, papegaaien...Je zult ze zomer 2015 volop zien in het straatbeeld. En blijven de dieren een thema SS15 -trend-. Je gaat opvallend veel vogels zien volgend jaar...Wild, wilder, wildst. Hallo, Wild....


MORGEN: DEEL 2 DE KLEINE FABRIEK.

1 opmerking:

  1. Ik krijg helemaal zin in het voorjaar-zomer. Heerlijk al die nieuwe collecties! X, Judith

    BeantwoordenVerwijderen