16.2.14

NAAR BED ALS BRANDWEERMAN OF FLAMENCO


Het begon allemaal met Le Clochard, maar snel volgden meer leuke ideeën en zo werd het Astronaut beddengoed voor jongens en de prinsessen variant voor meisjes een grote hit. Dan kan een vervolg niet uitblijven.

En hoe leuk is het te kunnen melden dat de kleine mannen nu ook als brandweerman kunnen gaan slapen. En de meiden als echte Flamenco danseressen transformeren. Ook nieuw, de POOL print.

HOE HET BEGON: Snurk begon met een gek ideetje over een kartonnen dozen dekbed. Dat zat al jarenlang in Peggy’s hoofd. Op een dag raakte Erik onverwacht zijn baan kwijt. Maar Erik was natuurlijk al jaren op de hoogte van het idee en had op zijn beurt ook een idee. Hij wilde het dekbed echt gaan maken en verkopen. Samen werkten ze het plan uit om een deel van de opbrengst aan Stichting Zwerfjongeren Nederland te geven. Want een daklozen dekbedovertrek slaapt alleen lekker als je er ook daklozen mee helpt. Toen ook de Stichting Zwerfjongeren enthousiast reageerde, besloten Erik en Peggy de sprong te wagen. Le-Clochard werd een succes. Bladen, kranten, blogs, er werd veel over het initiatief geschreven en gepraat. En niet alleen in Nederland. Er kwamen stichtingen bij uit Engeland en Duitsland, die ook deelden in de opbrengst en media aandacht. Van de Nederlandse opbrengst werd o.a. een nieuw opvanghuis voor tienermoeders in Enschede compleet gemeubileerd. Het ideetje bleek zo gek nog niet. Nieuwe ideeën bleven komen. Net als mails van mensen over de hele wereld die wel meer apart beddengoed zouden willen.


Het Snurkbeddengoed vind je online Hier & Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten